Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A barátcserje hatásai képes leírás - Barátcserje.tlap.hu
részletek »

A barátcserje hatásai - Barátcserje.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baratcserje.tlap.hu » A barátcserje hatásai
Keresés
Találatok száma - 12 db
A barátcserje hatásai a meddőségre

A barátcserje hatásai a meddőségre

Milyen hatása is van a barátcserjének? Ez a Földközi-tenger vidéki növény segít a menstruációs panaszok enyhítésében, a ciklus beállításában, és a termékenység elősegítésében. Kifejezetten női bajokra van, hatását legjobban kapszula formájában fejti ki.

A csodálatos barátcserje

A csodálatos barátcserje

A hagyományos orvoslás mellett érvelők rendszerint kétkedve fogadják az egyes gyógynövények hatékonyságát igazoló eredményeket. Pedig egyes gyógynövényeket már az ókori görögök is sikerrel alkalmaztak, például a hormonális problémák kezelésében.

Barátcserje

Barátcserje

A barátcserje (Vitex agnus-castus) a mediterrán régióból származó, ma már több kontinensen elterjedt, 2-5 m magasra növő cserje. A gyógyászatban a növény érett, kb. 5 mm átmérőjű, aromás illatú, enyhén csípős ízű termését használják.

Barátcserje info Centrum

Barátcserje info Centrum

A barátcserje vagy vitex agnus cactus hatóanyagai laboratóriumi vizsgálatok szerint különféle ösztrogén-receptorokhoz való kapcsolódással befolyásolják a női szervezet ösztrogén/progesztreron egyensúlyát.

Barátcserje termés

Barátcserje termés

A barátcserje nem tartalmaz hormonszerű anyagokat, hanem a hormonrendszer áthangolásával oki terápiát tesz lehetővé ezekben az esetekben. A premenstruációs szindrómában gyakran túl magas a prolaktinszint, a barátcserje ezt csökkenti.

Barátcserje- Vitex agnus- castus

Barátcserje- Vitex agnus- castus

A barátcserje a mediterrán régióból származó, ma már több kontinensen elterjedt növény. Termését évszázadokon át nőgyógyászati és urológiai panaszok enyhítésére, a szexuális vágy csökkentésére alkalmazták. A barátcserje régóta összekapcsolódik a tisztasággal, szűziességgel. Középkori hagyomány szerint a novíciusok barátcserje- virággal behintett úton léptek be a kolostorba.

Barátcserje.hu

Barátcserje.hu

A barátcserje Ázsiában és a Földközi-tenger térségében őshonos növény, melynek szárított gyümölcsét a népi gyógyászatban évszázadok óta használják elsősorban női bajokra. Szinte valamennyi európai országban a barátcserjét, mint a női egészség őrzőjét ismerik. Bár nem tartalmaz hormonokat, hatóanyagai befolyásolják a hormonháztartás működését és óvják a reprodukciós szervek egészségét.

Barátunk a barátcserje

Barátunk a barátcserje

A Földközi-tenger vidékén őshonos a barátcserje, de esztétikus megjelenése miatt sok díszkertben, közparkban is megtalálható. Nevét a szerzetesekről kapta, mert egykor a kolostorkban élő, nőtlenségi fogadalmat tévő szerzetesek e növény kivonatát fogyasztották szüzességi fogadalmuk megtartásának érdekében.

Bokortermetű gyógynövények - Barátcserje (Agnus castus)

Bokortermetű gyógynövények - Barátcserje (Agnus castus)

A Vitex agnus castus vagy egyszerűbben Agnus castus, barátcserje, a verbénafélék családjába tartozik (Verbenaceae). Közép- és nyugat- ázsiai eredetű növény. A Földközi-tenger térségében is terem. Nálunk kertekben, parkokban dísznövényként ültetik. A gyógyszeripar a terméseit dolgozza fel, használják illata és íze miatt is fűszerként, fekete bors helyett (barátbors).

Hirdetés
Hormonok nélkül, barátcserjével

Hormonok nélkül, barátcserjével

A természet ajándékait, a gyógynövényeket már az ókori görögök is sikerrel alkalmazták, például hormonális problémák kezelésére, ezek egyike volt a barátcserje. Megfigyelték, hogy a barátcserje hatására lényegesen csökkent a meddőség, a menstruációs, klimaxos panaszok száma és mértéke.

Mit csinál a barátcserje pontosan?

Mit csinál a barátcserje pontosan?

Szinte minden meddőséggel, babatervezéssel foglalkozó fórumon előbb-utóbb felbukkan a barátcserje neve. Már az ókorban is népszerű gyógynövény volt, de most újra a fénykorát éli. Manapság a menstruációt megelőző tünet együttes, illetve a menstruációs zavarok kezelésére ezt a növényt alkalmazzák a leggyakrabban.

Mit tehetünk a női bajok ellen?

Mit tehetünk a női bajok ellen?

Mi nők hajlamosak vagyunk bekapkodni a gyógyszereket, ha van valami nyavalyánk. Lehet azért, mert kisebb a fájdalomküszöbünk, vagy nem érünk rá betegnek lenni, hiszen akkor mi lesz a családdal. Mielőtt hozzányúlnánk a tablettákhoz, előbb nézzünk körül a spájzban, lehet van otthon valami növény, amiről nem is tudjuk, hogy jó lehet.

Tuti menü