Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Barátcserje és a hormonok képes leírás - Barátcserje.tlap.hu
részletek »

Barátcserje és a hormonok - Barátcserje.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baratcserje.tlap.hu » Barátcserje és a hormonok
Keresés
Találatok száma - 13 db
A  változókor nem hormonális kezelése

A változókor nem hormonális kezelése

Napjainkban egyre nő az igény a változókori panaszok eltűntetésére, a jó közérzet folyamatos biztosítására. Ebben sokat tudnak segíteni az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, védőnők, természetgyógyászok.

A barátcserje hormondoktor

A barátcserje hormondoktor

A barátcserjét a különféle hormonháztartással kapcsolatos betegségek kezelésére - így például a meddőségre, menstruáció előtti fájdalmakra, klimaxra, szoptatási nehézségekre - ajánlhatjuk. Lássuk részletesen, hogy melyek ezek a betegségek és hogy a barátcserje hogyan alkalmazható.

Barátcserje a teherbeesésért

Barátcserje a teherbeesésért

Kifejezetten női bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, főleg a ciklus második felében segíti a sárgatest működését (a kilökődött petesejt helyén képződik a sárgatest, aminek az elegendő működése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást).

Barátcserje kapszula

Barátcserje kapszula

A barátcserje növény termését Európában évszázadok óta alkalmazzák női hormonális problémák orvoslására. Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra használták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják.

Barátcserje növény

Barátcserje növény

A barátcserje 2-4 m magas, lombhullató bokor, mely a Földközi tenger keleti vidékén, elsősorban patakok és folyók partján honos. Virágzata változatos, a fehértől, a rózsaszínen át, kék és lila színekben pompázik. A késő nyári elvirágzást követően fejlődik ki a növény borsszem nagyságú, vöröses-fekete csonthéjas magvú termése, mely négy magocskát tartalmaz.

Barátcserje: segít a természet

Barátcserje: segít a természet

A barátcserje természetes előfordulási helye a Földközi tenger vidéke. Akár 3 méterre is megnőhet, magas terebélyes növény. Úgy lett a neve barátcserje, hogy a középkori szerzetesek használták, hogy meg tudják tartani szüzességi fogadalmukat. A férfiaknál ugyanis vágycsökkentő hatását tartják számon.

Boszorkányok kosarából

Boszorkányok kosarából

Egyre több, változókorban lévő nő fordul a kiegészítő és az alternatív medicina gyógyhatású szereihez annak érdekében, hogy csökkentsék a menopauzával járó kellemetlen tüneteket. És lám, van, ami tényleg segít a hőhullámok leküzdésében!

Gyógynövények női bajokra

Gyógynövények női bajokra

Az alábbiakban egy kis gyűjteményt találhattok azokról a gyógynövényekről, melyeket a természetgyógyászatban az ún. tipikus női bajok esetén (cikluszavarok - rendszertelen menstruáció, fájdalmas menstruáció, menstruáció elmaradása, hormonális problémák, folyás, meddőség stb.) alkalmaznak.

Itt az egészséges csokoládé, amely barátcserjét tartalmaz

Itt az egészséges csokoládé, amely barátcserjét tartalmaz

Végre lelkiismeret-furdalás nélkül nyúlhatnak a nő a csokoládé után, egy cég ugyanis olyan termékkel állt elő, amely gyulladáscsökkentő összetevőinek- a barátcserjének és az áfonyának köszönhetően - enyhíti a menstruációs fájdalmakat.

Hirdetés
Mit kell tudni a menopauza tüneteinek gyógyszereiről?

Mit kell tudni a menopauza tüneteinek gyógyszereiről?

A nők változókori panaszait számos névvel illetik. A klimaxszal járó kellemetlen tünetek, így a hőhullámok, izzadások, alvászavarok, hangulati ingadozások és intimtünetek kezelésére többféle megoldás létezik. Az elmúlt évek gyakorlatával szemben ma már nem számít elsődleges és egyetlen lehetőségnek a hormonpótlás.

Növényi hormonpótlás

Növényi hormonpótlás

'Mostanában többször hallottam róla és a lapjukban is olvastam, hogy már arra is van lehetőség, hogy a csökkenő hormonszinteket növényi eredetű hormonokkal pótolják. Én nem szeretnék mesterséges hormonokat szedni, de a klimaktérium korába jutva bizony sok tünet gyötör. Szeretnék valamilyen természetes utat választani. Mit tudnak tanácsolni?'

Szoptatás homeopátiás szerekkel

Szoptatás homeopátiás szerekkel

Fontos szabály, hogy tejelválasztás serkentésére mindig alacsony hígítást kell rendelni, mert a szer magas hígítása elapaszthatja az emlőt. Az adagolás általában 3-4x5 golyó naponta, három napon keresztül. Ha ennyi idő alatt nem indul be a tejelválasztás, másik szert érdemes megpróbálni.

Természetes megoldások női bajokra

Természetes megoldások női bajokra

A menstruációs és klimakterikus panaszok, nőgyógyászati betegségek kezelésére egyre többen igényelnek hormonkészítmények helyett szelídebb, természetesebb gyógymódokat. Az alábbiakban olyan módszereket mutatunk, melyek viszonylag könnyen elérhetők és alkalmazhatók mindenki számára.

Tuti menü