Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Barátcserje linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Barátcserje képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: baratcserje.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
 Medicura Barátcserje extraktum

Medicura Barátcserje extraktum

Előnyös alkalmazása: a szakirodalom szerint anguzid nevű komponense serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére, menstruációs panaszok enyhítése, menstruációs ciklus szabályozása. A tapasztalatok szerint a barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél. A barátcserje hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat.

 Természetes módszerek a gyermekáldás elősegítésére

Természetes módszerek a gyermekáldás elősegítésére

A természet által kínált lehetőségeket sem szabad kihagyni a lehetőségek sorából. Nagyanyáink szinte minden gondjukat a környezetükben található növények segítségével orvosolták, melyek ma is számos gyógyhatású készítmény alapanyagaként szolgálnak.

A  változókor nem hormonális kezelése

A változókor nem hormonális kezelése

Napjainkban egyre nő az igény a változókori panaszok eltűntetésére, a jó közérzet folyamatos biztosítására. Ebben sokat tudnak segíteni az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, védőnők, természetgyógyászok.

A barátcserje

A barátcserje

Az illatos barátcserje kellemesen illatozó, későn virágzó díszcserje. Tudományos neve (Vitex agnus castus), de népiesen csak szűzbariskának vagy ürüfának szokták hívni. Hazája India és Nyugat-Ázsia. Alakja ritka ágazatú, rövid törzsrésszel. Mérete 1 és 2 méter közötti, de idővel terebélyesebbé válik.

A barátcserje hatásai a meddőségre

A barátcserje hatásai a meddőségre

Milyen hatása is van a barátcserjének? Ez a Földközi-tenger vidéki növény segít a menstruációs panaszok enyhítésében, a ciklus beállításában, és a termékenység elősegítésében. Kifejezetten női bajokra van, hatását legjobban kapszula formájában fejti ki.

A barátcserje hormondoktor

A barátcserje hormondoktor

A barátcserjét a különféle hormonháztartással kapcsolatos betegségek kezelésére - így például a meddőségre, menstruáció előtti fájdalmakra, klimaxra, szoptatási nehézségekre - ajánlhatjuk. Lássuk részletesen, hogy melyek ezek a betegségek és hogy a barátcserje hogyan alkalmazható.

A csodálatos barátcserje

A csodálatos barátcserje

A hagyományos orvoslás mellett érvelők rendszerint kétkedve fogadják az egyes gyógynövények hatékonyságát igazoló eredményeket. Pedig egyes gyógynövényeket már az ókori görögök is sikerrel alkalmaztak, például a hormonális problémák kezelésében.

A növény bemutatása

A növény bemutatása

A barátcserje nem csak mutatós, szúnyogűző díszcserje, hanem anafrodiziákum is. Konrad von Megenberg ezt írja róla a Természet könyve című művében: Szemérmessé teszi az embert, mint a bárány... A kolostorokban élő, nőtlenségi fogadalmat tévő szerzetesek a Földközi-tenger vidékén őshonos barátcserje kivonatát fogyasztották szüzességi fogadalmuk megtartásához.

A Vitex Agnus castus

A Vitex Agnus castus

Illatos barátcserje - Vitex agnus Castus. 2 - 3 méter magas, terebélyes ágrendszerű, illatos cserje. Tenyeresen összetett levelei aromás illatúak, hasonlítanak a marihuánához (Cannabis sativa). Valódi szúnyogűző hatású!

Hirdetés
A Vitex agnus-castus gondozása, szaporítása

A Vitex agnus-castus gondozása, szaporítása

A Földközi-tenger vidékén őshonos terebélyes ágrendszerű, szép halványzöld lombot adó, akár 1,5-2 m magasra is megnövő télálló cserje, mely hazánkban félcserjeként nő. Nevét onnan kapta, hogy egykoron a szerzetesek úgy tartották, a növény termésének bogyóiból készített főzet fogyasztásával könnyebben be tudják tartani szüzességi fogadalmukat

Az illatos barátcserje

Az illatos barátcserje

(latin: Vitex Agnus Castus, angol: Chastetree berry, vitex), szűzbariska, ürüfa, barátbors, ábrahámfa, szűzfa.A Földközi-tenger vidékén őshonos, 2-3 méter magas, terebélyes ágrendszerű, illatos cserje

Barátcserje

Barátcserje

A barátcserje (Vitex agnus-castus) a mediterrán régióból származó, ma már több kontinensen elterjedt, 2-5 m magasra növő cserje. A gyógyászatban a növény érett, kb. 5 mm átmérőjű, aromás illatú, enyhén csípős ízű termését használják.

Barátcserje  kapszula - Medicura

Barátcserje kapszula - Medicura

A szakirodalom szerint anguzid nevű komponense serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére, menstruációs panaszok enyhítésére, menstruációs ciklus szabályozására. A tapasztalatok szerint a barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél. A barátcserje hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat.

Barátcserje - ott hat, ahol szükség van rá!

Barátcserje - ott hat, ahol szükség van rá!

A meddőség és a pajzsmirigybetegségek gyógyításának természetes módja. A hagyományos orvoslás mellett érvelők rendszerint kétkedve fogadják az egyes gyógynövények hatékonyságát igazoló eredményeket. A természet ajándékainak felhasználása azonban korántsem a mai kor vívmánya, egyes gyógynövényeket már az ókori görögök is sikerrel alkalmaztak, például a hormonális problémák kezelésében.

Barátcserje 800 mg. Super Femme Harmony 100 db

Barátcserje 800 mg. Super Femme Harmony 100 db

Barátcserje (angol: Chaste tree berry, latin: Vitex Agnus Castus). Számos különböző alkotóelemet tartalmaz, többek között flavonoidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat. Nincs hormontartalma, de jótékony hatásának lényege éppen az agyalapi mirigy megfelelő működésének, különösen az LH-hormonnak nevezett lutein termelődésének. elősegítése.

Barátcserje a kertünkben

Barátcserje a kertünkben

A barátcserje (Vitex agnus-castus) a verbénafélék családjába tartozik. Már az ókorban is ismerték a gyógyító hatását, és a termékenység istennőjének Hérának szentelték. Az ókori Rómában a szűziesség jelképe volt, szerzetesek hozták be Közép- Európába, mert a növény őrölt magját ették, hogy a cölibátusi fogadalmukat gond nélkül be tudják tartani.

Barátcserje a meddőség ellenszere

Barátcserje a meddőség ellenszere

A hagyományos orvoslás mellett érvelők rendszerint kétkedve fogadják az egyes gyógynövények hatékonyságát igazoló eredményeket. A természet ajándékainak felhasználása azonban korántsem a mai kor vívmánya, egyes gyógynövényeket már az ókori görögök is sikerrel alkalmaztak, például a hormonális problémák kezelésében.

Tuti menü